Idegrundlaget

Man kan aldrig få det hele – og dog! Engang imellem kommer man tæt på. Seksten familier har opbygget fællesskabet Stærhøj  15 km sydøst for Aalborg med udsigt over Lindenborg Ådal. Stærhøj udgør i sig selv en lille landsby fuld af ”velkommen” og med jord til selvforsyning og til at holde heste og høns.

På Stærhøj kan vi følge solens gang horisonten rundt, samtidig med at vi har et liv tæt på andre. Det er et grønt byggeri – med holdning. Affald sorteres i mange fraktioner. Regnvandet opsamles, og mange huse har solceller. Allerede i 1992 blev bebyggelsen tildelt Aalborg kommunes miljøpris.

Det individuelle, det fælles og miljøet har hvert fået sit. At Stærhøj er nået dertil, kan kun forklares med fællesskabets styrke. For den enkelte giver det ekstra frihed og dermed overskud til egne aktiviteter. Sammen trækker vi drømmene inden for rækkevidde.

Stærhøj er det tætteste, man kommer på muligheden for at bo på landet og dog i en bymæssig sammenhæng. Fællesskabet og den landskabelige beliggenhed på randen mellem bakkelandskabet og Lindenborg Ådal er med til at gøre Stærhøj til det sted vi allerhelst vil bo.

DSCF2099

Comments are closed.