Traditioner

Vi har på Stærhøj vores helt egne traditioner. Henover året samles alle – store som små – til en række fester og højtider.

Årets første arrangement er påskefrokosten, som finder sted i fælleshuset. Det er et sammenskudsgilde, hvor hvert hus medbringer 1-2 retter til det fælles frokostbord. Vores sammenskudsgilder er legendariske, idet kvaliteten og variationen af retterne er uovertruffen.

Festmad

 

Sankthansaften er et udendørs arrangement, som finder sted i baghaven hos Annemette og Frede i Hus 7.
Festen foregår på skovtursmaner, og hver familie medbringer grillmad og tilbehør til egen husstand. Der er naturligvis bål og vi synger Midsommervisen. Vi går hjem, når det bliver for koldt at være ude.

Sankthans1

I oktober fejrer vi Stærhøjs fødselsdag – eller årsfesten, som vi også kalder den. Festen er i fælleshuset og efter samme princip som til påske, nemlig som

Festligt1sammenskudsgilde. Der er som regel quizzer og diverse musikalske indslag. Vi starter altid festlighederne med fællesfotografering kl. 16:00 uden for fælleshuset.

I december har vi en juletur, som er en gåtur for alle familier med tilhørende hunde og slæder.  De seneste år har vi været på tur i Rold Skov, ved Store Økssø og i Lundby Krat. Hvis vejret tillader det, har vi medbragt gløgg og æbleskiver, som nydes i det fri.

Juletur2Juletur1

Årets sidste fest er nytårsaften, som vi holder i fælleshuset. Maden er hjemmelavet og efter sammenskudsgilde-konceptet. En gang har vi købt maden udefra, men den var ikke halvt så god, som den mad, vi selv kan lave. Når man er så mange, der går sammen om at holde nytår, kan udgifterne holdes nede på ca. 300 kr. pr. person. Denne pris er uden drikkevarer og nytårsskyts. Nytårsaften arrangeres af Kamma og Dorte.

Bruno-på-Stærhøj-tur

Ud over disse fester og højtider kan vi finde på at arrangere kanotur på Lindenborg Å. Frede har arrangeret langrendsskitur til Norge, og hvis der kommer meget sne, er der gode skiløjper vi kan løbe på i Rold Skov. Stærhøj er som regel også godt repræsenteret ved byfesterne i Vaarst om sommeren og i hallen i Fjellerad om vinteren.

Organisering

Det er ceremonimestrene Henriette, Helle og Annemette, der tilrettelægger alle festerne på nær nytårsaften. Alt det praktiske med afrydning, oprydning og rengøring hjælper vi hinanden med. Dagen efter er der fælles rengøring kl. 10, og hvis der er madrester, kan man være heldig at få lidt med hjem.

 

 

Skriv et svar