Fællesspisning

Vi glæder os til aftensmaden hver mandag, for da er der dækket op til fællesspisning i fælleshuset. Det er dejligt at komme hjem fra arbejde, når man på vejen ind til husene kan se, at der er lys og aktivitet i køkkenet i fælleshuset. Fællesspisningen har altid været en fast ugentlig begivenhed på Stærhøj.

Fest3

Maden, der bliver serveret, er almindelig sund hverdagsmad. Råvarerne er så vidt muligt økologiske, men dette begreb fortolkes meget bredt. Det er fx også ok at handle råvarerne ind hos den lokale købmand, der ikke har et økologisk tilbud inden for alle varegrupper.

For de faste spisere opfattes spiseordningen som en helt central ting i vores fællesskab. Ikke kun på grund af maden og det tidsbesparende i, at man kan sætte sig til middagsbordet uden selv at skulle fortage sig noget, men naturligvis på grund af det sociale fællesskab. Der bliver vendt mange små og store emner under og efter maden.

Vi er lige for tiden mellem 18 og 25 til spisning, men antallet har varieret meget i årenes løb. Ikke alle husstande deltager i ordningen, og det er helt frivilligt om man har tid og mulighed for at deltage. Nogen husstande har holdt pause med spisningen i en periode for så at vende tilbage senere.

Sankt-Hans3

Den første fredag i måneden er der også fællesspisning, men her er konceptet anderledes. Til fredagsspisningen er det lidt mere luksusmad, der bliver serveret. Man medbringer sin egen vin, og der er altid kaffe og dessert, så man bliver hængende lidt længere.

Organisering

Det er Annemette, der som ”madmor” styrer det administrative i ordningen. Hun laver mad-tilmeldings-skemaet til opslagstavlen i fælleshuset og sender regninger ud. Man skiftes til at lave mad, så det er ca. en gang hver anden måned, man har kokketjansen. Prisen for at spise med på mandage er 25 kr. pr voksen og 15 kr. pr barn; på fredage er priserne forhøjede.

Skriv et svar