Hus 3

I hus tre bor vi 4-5 personer: Henrik og Søsser og vores to døtre Fanny og Olivia. Og så er Fanny’s kæreste Daniel tit på besøg.

Farmor, Olivia, Daniel, Fanny og Henrik (I Grækenland 2015). Søsser tager billedet.

 

Hvornår og hvorfor flyttede du/I til Stærhøj?

Vi var med til at tage initiativet til, at Stærhøj blev bygget, så vi har boet her lige siden starten i 1991.  Før det boede Søsser og Henrik i Aalborg Øst, men vi ville gerne på landet at bo, og var på udkik efter et nedlagt landbrug. Vi kunne dog ikke finde det rigtige. Det vi så på, var tit for gammelt eller for dyrt. Og så var det ofte ikke lige moderniseret på den måde, vi gerne ville.
Samtidigt skete der det, at vi kom med i Vaarst og omegns Vindmøllelaug, som startede i 1988. Og sammen med folk fra Vaarst gav det startskuddet til idéen om ”landbrugsparceller” i Vaarst. Og for at gøre en meget lang historie ultrakort, så endte det altså med at Stærhøj blev bygget og vi flyttede ind. Historien om tilblivelse er vist fortalt andet stedets på denne hjemmeside.

 

Hvad er det bedste ved at bo her?

Det bedste ved at bo på Stærhøj er mange gode ting på en gang: Dejlige lavenergi huse og vedvarende energi, god plads til store haver og dyrehold, rig mulighed for udfoldelse, skøn natur at gå i (f.eks. gåtur til Lindeborg å) – og ikke mindst masser af gode naboer og fælles aktiviteter. Det er også super godt for små børn, selvom storbyen trækker når de bliver ældre.
Vi har haft mange dyr gennem tiderne: Indendørs har vi haft papegøjer, marsvin og undulater. Og udendørs har vi haft kaniner, høns, ænder, gæs, får, heste og en enkelt ged.
Hertil kommer de vilde dyr, der engang imellem kommer i haven: Harer, pindsvin og fasaner.
Vi har bygget til huset med veranda, forstuekvist, carport osv. Og vi har også haft plads til en stor tipi i haven. Samt ikke at forglemme et havebassin med haletudser, guldsmedelarver og salamandre samt et solcelledrevet springvand, der trækker masser af fugle til.

Havebassinet i Stærhøj 3 med solcelledreven springvand

 

Hvad laver I – arbejde og fritid?

Henrik er professor i energiplanlægning på universitetet, går ture i Vaarts og omegn samt spiller badminton.
Søsser er miljøingeniør i kommunen og har også et firma, der trimmer hove på heste, som ikke har sko på. Søsser har selv to islandske heste.
Fanny og hendes kæreste Daniel går i gymnasiet mens Olivia går i 9. klasse. Både Fanny og Olivia har et fritidsjob i grill- og ishytten i Lundby (så kig forbi og få et godt stjerneskud :)). Herudover bruger de også tid på fitness.

Daniel, Fanny og Olivia (2016)

 

Hvordan bruger I fællesskabet, og har I et ansvarsområde?

Vi bruger først og fremmest fælleskabet til at hygge os med vores naboer. Det er rigtig dejligt at kende dem, der bor i nærheden af en. Vi deltager ofte i fællespisning og fælles fester. Henrik har også været formand i 2 omgange samt involveret i vedligeholdelsesudvalget og energiudvalget, der løbende tænker i hvordan vores varmeforsyning skal være.
Vi er også med i SMAT (Stærhøj Miljø og Andels Tekstilvaskeri), hvor vi vasker i fælles maskiner på regnvand.  Og Søsser har i flere omgang været med til at male og vedligeholde Stærhøjs skilt om at køre forsigtigt.

Søsser med nyt skilt til vejen på Stærhøj (2016)

 

Hvad med lokalsamfundet, bruger I det?

Vi er rigtig glade for lokalsamfundet både i Vaarts og Fjellerad. Begge vore børn har gået i den lokale børnehave og friskole i Vaarst, og Henrik har været med i forældrebestyrelserne.
Vi har som sagt også været med i Vaarst og omegns vindmøllelaug, og Søsser var med til at etablere en lokal hesteklub for nogle år siden.

Heste på Stærhøj

Søsser med en af sine heste (2015)

 

Comments are closed.